Villa in cottagestijl

Beschrijving

Villa in omgevende tuin. Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995. Binnen het dorpsgezicht aangeduid als beeldbepalend.

Villa gebouwd naar ontwerp van architect René Derleyn (Wenduine), van 1927. Duidelijke invloed van de Anglo-Normandische stijl zie houten windborden, imitatievakwerk, loggia en erkers. Verhoogde begane grond; kelder met vooruitstekende garage bekroond met balkon. Gevarieerde, pannen bedaking. Fraai, bewaard schrijnwerk met (deels) kleine roedeverdelingen en luiken; tevens houten balkons. Omgevende tuin, afgesloten door lage bakstenen muur met ezelsrugje en pijlers.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen, 1927/A16.