Huize Biekorf

Beschrijving

Op de hoek met de Van Maerlantlaan. Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995.

Villa gebouwd in 1927 naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan). Twee bouwlagen boven souterrain, afgedekt door gevarieerde pannen bedaking met wolfseinden en markant schouwvolume. Bakstenen sokkel met witbepleisterde bovenbouw. Invloed van de Anglo-Normandische architectuur zie imitatievakwerk, erker, loggia's en overdekte terrassen. Omliggende tuin, afgesloten door bakstenen muurtje en pijlers met horizontale liggers.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen, 1927/6.