Huize Biekorf ()

Op de hoek met de Van Maerlantlaan. Villa "Huize Biekorf".

Villa gebouwd in 1927 naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan). Twee bouwlagen boven souterrain, afgedekt door gevarieerde pannen bedaking met wolfseinden en markant schouwvolume. Bakstenen sokkel met witbepleisterde bovenbouw. Invloed van de Anglo-Normandische architectuur zie imitatievakwerk, erker, loggia's en overdekte terrassen. Omliggende tuin, afgesloten door bakstenen muurtje en pijlers met horizontale liggers.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1927/6.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Huize Biekorf ()

Oorspronkelijk tweegezinswoning in spiegelbeeldschema, vermoedelijk uit eerste-tweede kwart 20ste eeuw. Twee bouwlagen boven souterrain; schilddak. Baksteenbouw met witbepleisterd bovengedeelte. Middenrisaliet met overschilderd pseudo-vakwerk onder afgewolfde haakse bedaking; geflankeerde , overdekte terrassen, aangepast aan rechter zijde.

Auteurs:  Huys, Martine