erfgoedobject

Villa Abri Sint-Hubert

bouwkundig element
ID: 85779   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/85779

Juridische gevolgen

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Guido Gezellelaan. Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995. Binnen het dorpsgezicht aangeduid als beeldbepalend.

Villa in traditionele, landelijke stijl naar "Vlaams concept", gebouwd naar een ontwerp van 1935 van architecten "H. en R. VAERWIJCK". Opschrift "ANNO DNI: 1936" op bas-reliëf van de centrale borstwering met huisnaam en Sint-Hubertusvoorstelling. Kenmerkend voorkomen van onder meer scherp, pannen zadeldak; puntgevels met typerende houten beschieting op dito consoles en halfronde erkers. Witbeschilderde baksteengevels op gepekte plint. Beluikte, rechthoekige ramen en drielichten met kleine roedeverdeling. Latere beglazing voor inkompartij en deur. Omgevende tuin met lage baksteenafsluiting; op één van de hekpijlers vermelding van de architectennaam "VAERWYCK".

  • ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwvergunningen, 1935.

Bron     : -
Auteurs :  Vanwalleghem, Aagje
Datum  : 2012


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Villa Abri Sint-Hubert [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/85779 (Geraadpleegd op 22-02-2020)