Villa Bloementuiltje

Beschrijving

Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995. Binnen het dorpsgezicht aangeduid als beeldbepalend.

Villa naar ontwerp van architect Maurice Haegebaert (De Haan), van 1934. Stilistisch beïnvloed door de Anglo-Normandische stijl, zie pseudovakwerk in het topstuk van de centrale risalietvormende puntgevel. Voorts typische samengestelde pannen bedaking, combinatie baksteen en bepleisterde gevelvlakken en in- en uitsprongen (driezijdige erker en open loggia). Verzorgd schrijnwerk met kleine roedeverdelingen. Tuin aan de straatkant gescheiden door haag; bakstenen pijlers.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen, 1934/227.