Teksten van Villa Bloementuiltje

Villa Bloementuiltje ()

Villa naar ontwerp van architect Maurice Haegebaert (De Haan), van 1934. Stilistisch beïnvloed door de Anglo-Normandische stijl, zie pseudovakwerk in het topstuk van de centrale risalietvormende puntgevel. Voorts typische samengestelde pannen bedaking, combinatie baksteen en bepleisterde gevelvlakken en in- en uitsprongen (driezijdige erker en open loggia). Verzorgd schrijnwerk met kleine roedeverdelingen. Tuin aan de straatkant gescheiden door haag; bakstenen pijlers.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1934/227.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Achterin de omhaagde tuin, lage villa met compacte indeling, naar ontwerp van architect Maurice Haegebaert (De Haan), van 1934. Centrale risalietvormende puntgevel met driezijdige bow window van de eetkamer op de begane grond en pseudo-vakwerk in de boven het terras van een slaapkamer overkragende top. Zijingang met portaaltje links, aansluitend bij een vestibule en grote traphal. Rondbogige garagepoort rechts.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen 227/1934.

Auteurs:  Huys, Martine