Driegezinswoning

Beschrijving

Driegezinswoning zogenaamd "Clair Logis", "Châlet des Roses" en "Doux séjours". Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995. Binnen het dorpsgezicht aangeduid als beeldbepalend.

In een bocht gebouwde driegezinswoning gesigneerd door architect "M. HAEGEBAERT" (De Haan) naar een ontwerp van 1937. Eén bouwlaag onder steile, pannen zadeldaken. Evenwichtig opgebouwd geheel met centrale woning met garage aan voorgevelzijde opgevat als scharnier voor de flankerende woningen, uitgewerkt in spiegelbeeld. Gevelcompositie gemarkeerd door typische scherpe puntgevels met houten beschieting, afgewolfd in de middenwoning. Omhaagde tuin en bakstenen muurtje met pijlers.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen, 1937/399.