Villa's Qui si sana en La Sauvagine

Beschrijving

Op de hoek met de Koninklijke Baan. Dubbelvilla zogenaamd "Qui si sana" en "La Sauvagine". Imposante dubbelvilla naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) van 1951. Representatief voorbeeld van de regionalistische villabouw getypeerd door streekeigen stijlkenmerken, zie scherp overstekend zadeldak doorbroken door gemarkeerde en versierde schoorstenen en dakkapellen. Voorts puntgevels met schouderstukken, steunberen, sierankers, gepekte plint. Omgevende tuin met - een door een haag overgroeide - lage bakstenen afsluiting aan de straatzijde.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De haan, Bouwvergunningen, 1951.