Teksten van Villa's Qui si sana en La Sauvagine

Villa's Qui si sana en La Sauvagine ()

Op de hoek met de Koninklijke Baan. Dubbelvilla zogenaamd "Qui si sana" en "La Sauvagine". Imposante dubbelvilla naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) van 1951. Representatief voorbeeld van de regionalistische villabouw getypeerd door streekeigen stijlkenmerken, zie scherp overstekend zadeldak doorbroken door gemarkeerde en versierde schoorstenen en dakkapellen. Voorts puntgevels met schouderstukken, steunberen, sierankers, gepekte plint. Omgevende tuin met - een door een haag overgroeide - lage bakstenen afsluiting aan de straatzijde.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De haan, Bouwvergunningen, 1951.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.
  • Privé-archief Yolande Ide.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Villa's ()

Twee gelijkaardige, witbeschilderde villa's naar ontwerp van architect Léon Ide, van het einde van de jaren 1950. Nummer 3: getypeerd door het gebruik van streekeigen stijlkenmerken zie scherp overstekend zadeldak doorbroken door gemarkeerde en versierde schoorstenen en door dakkapellen, puntgevels met schouderstukken, steunberen, sierankers, gepikte plint.

Auteurs:  Huys, Martine