Gekoppelde burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel van vier gekoppelde woningen zogenaamd "Sint- Cecilia", "Casa Berthe", "Welcome" en "Schnock". Samenstel van vier woningen met halfondergrondse autobergplaatsen, gebouwd circa 1949 naar een ontwerp van architect Léon Ide (De Haan). Uitgevoerd in sobere regionalistische stijl onder meer getypeerd door scherpe, pannen zadeldaken met oversteek en dakkapellen onder sleep- of zadeldak, en risalietvormende witbeschilderde puntgevels met schouderstukken. Beluikte vensteropeningen. Omgevende tuin met lage, bakstenen afsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.