Teksten van Modernistisch appartementsgebouw

Modernistisch appartementsgebouw ()

Modernistisch appartementsgebouw met twee winkelpuien tussen privé-deuren, uit de jaren 1930, gesigneerd architect "L. IDE" (De Haan) en "O. BEIRENS ENTREPRENEUR VLISSEGHEM". Gele baksteenbouw onder platte bedaking; benedenverdieping van donkerbruine geglazuurde baksteen, veelal in streks verband. Horizontaal gelede gevel getypeerd door een doorlopende? beschilderde puilijst en afgelijnde vensterregisters. Daartussen afgeronde penanten en dito borstweringen. Links anderzijds verticale accenten, zie de oplopende deurtravee en de trapkoker met patrijsvenstertjes. Deels behouden houtwerk.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Zogenaamd "Raoul" en "Beach". Modernistisch appartementsgebouw met twee winkelpuien tussen privé-deuren , uit de jaren 1930, gesigneerd architect L. Ide (De Haan). Plat dak. Gele baksteenbouw; benedenverdieping van donkerbruine geglazuurde baksteen, veelal in streks verband. Horizontaal gelede gevel getypeerd door een doorlopende gewitte puilijst en afgelijnde vensterregisters, waartussen afgeronde penanten en dito borstweringen links anderzijds verticale accenten, zie de tot boven de kroonlijst doorgetrokken linkse deurtravee en de trapkoker met patrijsvensters.

Auteurs:  Huys, Martine