Hotel Auberge des Rois

Beschrijving

Grote villa gebouwd naar een ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) van 1937 in de regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl met lichte modernistische inslag. Typische baksteenbouw gecombineerd met bepleisterde vlakken onder meer onder kroonlijst en ter hoogte van de puntgevels. Steile, pannen bedaking met verschillende dakkapellen en doorbrekingen met puntgevels. Horizontaliserende accenten door de kordons en doorgetrokken lekdrempels. Erkeruitbouw aan de zeedijkkant en terras waarvan pijlers bekroond door kroontjes.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1937.