Teksten van Villa La Maison Blanche

Villa La Maison Blanche ()

Gelegen op de hoek met de Gracialaan.

Cottagevilla naar ontwerp van architect Gustave Carlier (Brussel) van 1927. Na 1945 verbouwd naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan). Witbeschilderde baksteenbouw op gepekte plint. Typerend wisselend dakenspel van zadeldaken onder meer met wolfseinden. Erkertje en overdekt terras. Rechthoekige en beluikte vensteropeningen met kleine roedeverdelingen; deur in verdiepte korfboognis. Omgevende tuin met lage bakstenen afsluiting, overgroeid met haag en struik.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1927/7.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.
  • Privé-archief Yolande Ide.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Hoekpand/ Gracialaan naar ontwerp van architect G. Carlier (Brussel), van 1927. Twee bouwlagen onder wisselend dakenspel van zadeldaken onder meer met wolfsuiteinden. Witbeschilderde baksteenbouw op gepikte plint. Erkertje en overdekt terras. Rechthoekige en beluikte vensteropeningen met kleine roedeverdeling; deur in verdiepte korfboognis.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen A 17/1927.

Auteurs:  Huys, Martine