Modernistische villa

Gemeente De Haan

• Aanvulling De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-2011 - 31-12-2011).
  • Adrescontrole De Haan (adrescontroles: 16-05-2008 - 19-05-2008).
  • Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Modernistische villa

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek De Haan Concessie: uitbreiding tot hele vroegere Concessie

Beschrijving

Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht, beschermd bij K.B. van 24/06/1981, uitgebreid bij B.V.R. van 8/03/1995. Binnen het dorpsgezicht aangeduid als beeldbepalend.

Modernistische villa van 1933 op de hekpijlers gesigneerd architect "LÉON IDE" (De Haan) en aannemer "E. PIESSENS" (De Haan). Inplanting op de duintop, gebruikmakend van de terreinhelling voor het onderbrengen van de garage aan straatkant. Verzorgde baksteenarchitectuur met verwerking van witte cement- en betonpartijen: gearticuleerd geometrisch volume onder plat dak, afgelijnd door een uitstekende gekorniste kroonlijst. Benadrukte trapkoker met verticale raampartij met horizontale roedeverdeling. Inkompartij in een met terras bekroonde loggia.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen, 1933/186.