Teksten van Modernistische villa Les pierres claires

Modernistische villa ()

Modernistische villa van 1933 op de hekpijlers gesigneerd architect "LÉON IDE" (De Haan) en aannemer "E. PIESSENS" (De Haan). Inplanting op de duintop, gebruikmakend van de terreinhelling voor het onderbrengen van de garage aan straatkant. Verzorgde baksteenarchitectuur met verwerking van witte cement- en betonpartijen: gearticuleerd geometrisch volume onder plat dak, afgelijnd door een uitstekende gekorniste kroonlijst. Benadrukte trapkoker met verticale raampartij met horizontale roedeverdeling. Inkompartij in een met terras bekroonde loggia.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1933/186.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

"Les pierres claires". Modernistische villa van 1933 op de hekpijlers gesigneerd architect Léon Ide (De Haan) en aannemer E. Piessens (?),(De Haan). Inplanting op de duintop, gebruikmakend van de terreinhelling voor het onderbrengen van de garage aan straatkant. Verzorgde baksteenarchitectuur met verwerking van witte cement- en betonpartijen: gearticuleerd geometrisch volume onder plat dak, afgelijnd door een uitstekende gekorniste kroonlijst. Benadrukte trapkoker met verticale raampartij met horizontale roedeverdeling. Inkompartij in een met terras bekroonde loggia.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen 186/1933.

Auteurs:  Huys, Martine