Villa Les Chardonnerets

Beschrijving

Villa van 1934-1935 ontworpen door Henri Vaerwyck-Suys en Raymond Vaerwijck (Gent), "bouwkundigen" (zie bouwplan). Puntvoorgevel gemarkeerd door terras en geopende erker van de middentravee. Kleurrijk versierde top met huisnaam en jaartal "1934" (zie plan) herleid tot witbeschilderde beraping. Bewaard houtwerk. Symmetrische planopbouw rondom centrale inkompartij, hal en trap met hierop uitkomende leefruimten op de verhoogde begane grond en kamers op de bovenverdieping; garage in souterrain. Omgevende tuin met witbeschilderde bakstenen afsluiting met achterliggende haag.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1934.