Villa Kon-Tiki ()

Cottagevilla ontworpen in 1929 door architect Gustave Carlier (Brussel). Witbeschilderde en beraapte villa met alternerend gebruik van oranje baksteen voor onder meer plint en strekken. Twee bouwlagen en verhoogde begane grond onder wisselend dakenspel (pannen schilddaken doorbroken door dakkapellen). Overdekt terrasje met houten leuning. Verzorgd groen-wit beschilderd houtwerk; ramen en deuren met kleine roedeverdeling. Bouwplan vermeldt als bouwmateriaal: "rode dakpannen Pottelberg 1ste keuze, gegalvaniseerde 'grochets' (muren) crepe tyrolien". Omgevende tuin met fraaie, betonnen afsluiting aan de straatzijde.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1929/5.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Villa Kon-Tiki ()

Witbeschilderde en beraapte villa uit begin jaren 1930. Twee bouwlagen; verhoogde begane grond. Overdekt terrasje met houten leuning.

Auteurs:  Huys, Martine