Teksten van Dubbelvilla Casmate en Mia Casa

Dubbelvilla ()

Tweegezinswoning gebouwd volgens spiegelbeeldschema en gesigneerd architect "LÉON IDE" (De Haan), daterend van 1935. Eén bouwlaag onder grote pannen zadeldaken met klimmende dakkapellen. Typisch materiaalgebruik: bakstenen onderbouw en gecementeerde bovenbouw. Twee risalietvormende puntgevels voorzien van rechthoekige benedenerker met aansluitend terras en houten beschieting in de scherp afgelijnde topgevel. Brede rondboogvormige vleugeldeuren in de voorgevel; overluifeld toegangsportaaltje in de zijgevels.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1935/265.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Tweegezinswoning ()

Tweegezinswoning gesigneerd architect L. Ide (De Haan), daterend van 1935. Eén bouwlaag onder grote pannen zadeldaken met klimmende dakkapellen. Spiegelbeeldschema met onder meer twee risalietvormende puntgevels voorzien van rechthoekige benedenerker met aansluitend terras en houten beschieting in de scherp afgelijnde top. Brede rondboogvormige vleugeldeuren in de voorgevel; overluifeld toegangsportaaltje in de zijgevels; garage in de hoektravee.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen 265/1935.

Auteurs:  Huys, Martine