Teksten van Villa La Renardise

Villa La Renardise ()

Fraaie, bakstenen villa, op de hekpijler gesigneerd architect Edmond Lauwens (Antwerpen) en gedateerd 1928. Geïnspireerd door de Anglo-Normandische bouwtrant. Eén bouwlaag onder overstekend, pannen schilddak doorbroken door puntgevel met pseudo-vakwerk en door hoge uitgewerkte, verankerde schoorsteen. Overdekt terras. Verzorgd houtwerk: terrasleuning en -pijlertjes, driezijdige erker, kleine roedeverdeling, luiken, toegangshek. Omgevende tuin met haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1927/9.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

La Renardise ()

Fraaie, bakstenen cottage, op de hekpijler gesigneerd architect E. Lauwens (Antwerpen) en gedateerd 1928. Eén bouwlaag onder overstekend pannen schilddak doorbroken door puntgevel met pseudo-vakwerk en door hoge uitgewerkte, verankerde schoorsteen. Overdekt terras. Verzorgd houtwerk: terrasleuning en -pijlertjes, driezijdige erker, kleine roedeverdeling, luiken, toegangshek.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen A 19/1927.

Auteurs:  Huys, Martine