Teksten van Dubbelvilla Les Fermettes en La Gouchette

Dubbelvilla Les Fermettes en La Gouchette ()

Tweegezinswoning uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, opgetrokken in een regionalistische stijl. Witbeschilderde baksteenbouw; houten beschieting in de geveltoppen, aan de kant van de Justus Lipsiuslaan vernieuwd. In- en uitspringende gevelpartijen, complexe pannen bedaking met klimmende dakkapellen; overdekte terrassen op houten pijlers. Verzorgd houtwerk. Omgevende tuin met haagafsluiting; bakstenen hekpijlers en houten poorten.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Dubbelvilla ()

Lage tweegezinswoning uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, ingeplant op een omhaagd hoekperceel. Witbeschilderde baksteenbouw; houten beschieting in de geveltoppen. In- en uitspringende gevelpartijen, complexe pannen bedaking met klimmende dakkapellen; overdekte terrassen op houten pijlers. Verzorgd houtwerk.

Auteurs:  Huys, Martine