erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID: 8582   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8582

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Enkelhuis van twee traveeën, met drie bouwlagen boven de kelderverdieping en een zadeldak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Bakstenen lijstgevel met verwerking van arduin voor muurbanden, hoek- en sluitstenen. Brede venstertravee met rechthoekige keldervensters en steekboogvensters in een verdiept muurvak. Benedenvenster op de borstwering gemarkeerd door een landschap in gekleurde geglazuurde tegels; gekoppelde bel-etagevensters voorzien van balkon. Smalle deurtravee, schouderboogvormige deur met steekboogvormig bovenlicht en steekboogvensters, op borstwering der bel-etage verfraaid met tafereel in geglazuurde tegels.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8582 (Geraadpleegd op 22-02-2020)