Teksten van Meergezinsvilla

Meergezinsvilla ()

Ruime meergezinswoning zogenaamd "Zeebries", "Windvang" en "Rozentuiltje".

Meergezinsvilla gesigneerd architect "GUSTAVE CARLIER" (Brussel) en aannemer "C. DECUYPER" (Bredene) op de inrijpoort. Vermoedelijk daterend uit het midden van de jaren 1920. Sluit qua vormgeving aan bij de regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl zie wisselend dakenspel onder meer met wolfseinden en klimmende dakkapellen. Witbeschilderde bakstenen gevels boven gepekte plint. Erkers en luifels. Thans hebben alle woningen verschillend, gewijzigd schrijnwerk. Tuin met lage bakstenen afsluitingsmuur en bakstenen inrijpoort onder pannen schilddak; achterliggende haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Meergezinsvilla ()

"Zeebries", "Windvang", "Rozentuiltje". Meergezinsvilla gesigneerd architect G. Carlier (Brussel) op de inrijpoort die qua vormgeving aansluit bij de streekeigen hoevebouw; vermoedelijk daterend uit het midden van de jaren 1920. Wisselend dakenspel onder meer met wolfseinden en klimmende dakkapellen. Witbeschilderde bakstenen gevels boven gepikte plint. Erkers en luifels.

Auteurs:  Huys, Martine