Hotel Astel ()

Gelegen op de hoek met de Ensorlaan.

Hotel geïnspireerd door de Anglo-Normandische stijl, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Wisselend dakenspel met dakvensters en -kapellen. Baksteenbouw, deels verlevendigd met witbepleisterde muurgedeelten. Afgeschuinde hoektravee met verdiepte ingang en steektrap. Deels omlopende pannen luifels op houten pijlers die sterk de bouwlagen markeren en de terrassen van de hoektraveeën beschutten. Pseudovakwerk op bovenste verdieping. Verzorgd houtwerk; balkons, loggia's, kleine roedeverdeling in de bovenlichten van de rechthoekige muuropeningen; brede benedenvensters met afgekante hoeken.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Hotel Astel ()

Voormalig "Golf Hotel-Restaurant". Hoekpand met horecabedrijf in Normandische stijl, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Drie bouwlagen; verhoogde begane grond. Wisselend dakenspel, zie dakvensters en -kapellen. Baksteenbouw, deels verlevendigd met witbepleisterde muurgedeelten. Afgeschuinde hoektravee met verdiepte ingang en steektrap. Deels omlopende pannen luifels die sterk de bouwlagen markeren en de terrassen van de hoektravee beschutten, op houten pijlers. Pseudo-vakwerk op bovenste verdieping. Verzorgd houtwerk: balkons, loggia's, kleine roedeverdeling in de bovenvakken van rechthoekige muuropeningen; brede benedenvensters met afgekante hoeken.

Auteurs:  Huys, Martine