Teksten van Hôtel des Familles

Hôtel des Familles ()

Hotel opgericht in 1898 en vergroot in 1930 zie onder meer jaarcartouches in borstwering van dakvenster onder gebogen kroonlijst; in 1955 verbouwd naar een ontwerp van architect Maurice Haegebaert (De Haan). Inmiddels uitgegroeid tot een grootschalig gebouw van drie bouwlagen en grondig vernieuwd. Aan straatkant uitgebouwd in functie van uitbating.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1955/250.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Hotel opgericht in 1898 en vergroot in 1930 zie onder meer jaarcartouches in borstwering van dakventer onder gebogen kroonlijst. Inmiddels uitgegroeid tot een grootschalig gebouw van drie bouwlagen en grondig vernieuwd.

Auteurs:  Huys, Martine