Teksten van Villa Pic au vent

Villa Pic au vent ()

Villa gelegen op een duintop. Ontworpen in 1957 door architect Simon Pièret (Merksem) ter vervanging van een in de Tweede Wereldoorlog verwoeste villa. Witbeschilderde baksteenbouw afgedekt door een rieten dak. Rechthoekige openingen met schrijnwerk met kleine roedeverdelingen en luiken. Bouwplan vermeldt als bouwmateriaal: "dakbedekking: riet; alle gevels: machinesteen (gewit); raamdorpels: blauwe natuursteen; plintmoëllons". Steektrap geflankeerd door witbeschilderde bakstenen hekpijlers met metalen hek en omgevende tuin.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Villa ()

Achterin ingeplant duinhuis op uitgelengde polygonale plattegrond, met souterrain en één bouwlaag onder strodak met afgeronde dakkapellen; vermoedelijk daterend uit de jaren 1920-1930.

Auteurs:  Huys, Martine