Kiosken ()

Gelegen op de hoek met de Maria-Hendrikalaan en met de Leopoldlaan. Kiosken van circa 1904.

Oorspronkelijk gelegen aan weerszijden van de toegang tot het voormalige, achterin gelegen exotisch getinte Casino van 1899 (Leopoldlaan nummer 7). Zeszijdige, pagodevormige gebouwtjes. Sokkel van blauw, wit- en groengeglazuurde baksteen; erboven, opengewerkt door middel van uitstalramen. Fraai houtwerk: uitgewerkte schoorstukken voor kroonlijst en luifel, versierde stijlen tussen de ramen, kleine roedeverdeling met gekleurde beglazing in de bovenvakken. Kiosk op de hoek met de Maria-Hendrikalaan deels belemmerd door weinig sierlijke aanbouw.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266 en 267.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Kiosken ()

Kiosken van circa 1904, oorspronkelijk aan weerszij van toegang tot het voormalige, achterin gelegen exotisch getinte Casino van 1899. Twee zeszijdige, pagodevormige gebouwtjes. Sokkel van blauw-, wit- en groengeglazuurde baksteen; erboven, opengewerkt door middel van uitstalramen. Fraai houtwerk: uitgewerkte schoorstukken voor kroonlijst en luifel, versierde stijlen tussen de ramen, kleine roedeverdeling met gekleurde beglazing in de bovenvakken. Rechtse kiosk belemmerd door weinig sierlijke aanbouw aan Maria-Hendrikalaan.

Auteurs:  Huys, Martine