Grand Hôtel Belle Vue

Gemeente De Haan

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek De Haan Concessie: centrale deel

Typologiehotels
Stijlcottagestijl
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Gelegen op de hoek van de Van Eyck- en Maria-Hendrikalaan. Gelegen binnen het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij K.B. van 24/06/1981.

Imposant gebouw in Anglo-Normandische bouwtrant, daterend van de jaren 1900. Als hoekgebouw ontworpen op quasi driehoekige plattegrond, met evenwaardige en symmetrisch uitgewerkte gevels uitlopend op polygonale hoek. Hoektorens onder torenhelm. Pseudo-vakwerk in bovenverdieping en in risalietvormende en overkragende puntgeveltoppen. Doorlopende luifels met bekronende balkons boven begane grond en eerste verdieping. Verzorgd houtwerk: schoorstukken, terraszuiltjes, balkonleuningen, kleine roedeverdeling. Weinig elegante, ingewerkte dakverdieping onder plat dak ter vervanging van klimmende dakkapellen aan weerszijden van de puntgevels.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje