Hotel Beaufort ()

Hotel gelegen aan de tramlijn, daterend van rond 1900. In 1952 verbouwd naar een ontwerp van architect Maurice Haegebaert (De Haan). Grosso modo rechthoekig gebouw met souterrain en drie bouwlagen onder pannen zadeldaken. Bepleisterde en beschilderde gevels verlevendigd door middel van beschilderde, horizontale banden. Risalieten uitlopend op puntgevels met houten sierlijsten en fraai uitgewerkte spanten. Houten balkons op de tweede bouwlaag. Aangepaste begane grond.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Hotel Beaufort ()

Horecabedrijf tegenover het nu zogenaamde "Hôtel des Brasseurs" en eveneens gelegen aan de tramlijn, daterend van rond 1900. Grosso modo rechthoekig gebouw met souterrain en drie bouwlagen onder pannen zadeldaken. Bepleisterde en beschilderde gevels verlevendigd door middel van beschilderde horizontale banden. Risalieten uitlopend op puntgevels met houten sierlijsten en fraai uitgewerkte spanten. Houten balkons op de tweede bouwlaag. Aangepaste begane grond.

Auteurs:  Huys, Martine