Dubbelvilla ()

Gelegen op de hoek van de Van Maerlantlaan. Dubbelvilla "Villa Gallica" en "Hotel Canteklaar". Eén van de oudste villa's van de Concessie, schuin ingeplant op een beboomd en groen perceel afgesloten met fraai ijzeren hek. Symmetrisch uitgebouwde tweegezinswoning daterend van 1890. Twee bouwlagen met souterrain onder mansardedak (bitumen). Onderbouw van blauwe hardsteen, voorts baksteen met witbepleisterde gedeelten en banden. Hoekrisalieten met inkom uitlopend op vierzijdig belvedère onder een ingesnoerd, oorspronkelijk met ijzeren ruiters bekroond tentdakje. Ertussen, veranda's met bekronend balkon voorzien van een gietijzeren leuning. Omgevende beboomde tuin met fraai giet- en smeedijzeren hek.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Dubbelvilla ()

"Canteclaer". Eén der oudste villa's van de Concessie, dwars ingeplant op een inmiddels beboomd en begroend hoekperceel met fraai ijzeren hek. Symmetrisch uitgebouwde tweegezinswoning daterend van 1890. Twee bouwlaag met souterrain onder mansardedak (bitumen). Arduinen onderbouw, voorts baksteen met witbepleisterde gedeelten en banden. Hoekrisalieten met inkom uitlopend op vierzijdig belvedère onder een ingesnoerd, oorspronkelijk met ijzeren ruiters bekroond tentdakje. Ertussen, veranda's met bekronend balkon voorzien van een gietijzeren leuning.

Auteurs:  Huys, Martine