Teksten van Gekoppelde winkel-woonhuizen ontworpen door Maurice Haegebaert

Gekoppelde winkel-woonhuizen ()

Alleenstaande, gekoppelde winkel/woonhuizen naar ontwerp van architect Maurice Haegebaert (De Haan) van 1931. Terras vooraan met resterend pijlertjes waarop architectennaam. Spiegelbeeldschema; aansluitend bij de Anglo-Normandische stijl, zie zadeldaken met wolfseinden en pseudovakwerk in geveltoppen. Houten balkonleuningen in nummer 8, geprefabriceerde variante van gewapend cement in nummer 6. Behouden winkelpuien; overluifelde privé-toegang in de uitgewerkte zijgevels.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1931/27.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Alleenstaande, gekoppelde winkel/woonhuizen naar ontwerp van architect Maurice Haegebaert, van 1931. Terras vooraan met resterend pijlertje waarop architectennaam. Spiegelbeeldschema; aansluitend bij de Normandische stijl zie zadeldaken met wolfseinden en pseudo-vakwerk in geveltoppen. Houten balkon leuningen in nummer 8, geprefabriceerde variante van gewapend cement in nummer 6. Behouden winkelpuien; overluifelde privé-toegang in de uitgewerkte zijgevels.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen 132 en 133/1931.

Auteurs:  Huys, Martine