Tweegezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweegezinswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek De Haan Concessie: centrale deel

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Montaignelaan. Dubbelvilla, gelegen binnen het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij K.B. van 24/06/1981. Tweegezinswoning gesigneerd architect "L. IDE" en aannemer "P. BEIRENS", ontworpen in 1950. Oorspronkelijk bakstenen gevels, thans gecementeerd en beschilderd. Symmetrisch opgevat geheel, thans met uitgebouwde begane grond. Laag reikende, overstekende bedaking (pannen). Typerende puntgevels en opvallende schoorsteenvolumes.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen, 1950.