Winkelwoonhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelwoonhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek De Haan Concessie: centrale deel

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Montaignelaan. Dubbel winkelwoonhuis, gelegen binnen het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij K.B. van 24/06/1981. Witbeschilderd gebouw van twee bouwlagen onder geknikt schilddak, waarvoor bouwaanvraag als winkelwoonhuis van 1927 naar ontwerp van architect G. Fache (Moeskroen). Compact geheel met twee risalieten uitlopend op afgewolfd zadeldak. Overschilderd pseudovakwerk in bovengedeelte. Verbouwde begane gronden.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen, K1927/18.