Teksten van Appartementsgebouw Beau Séjour

Beau Séjour ()

Gelegen op de hoek met de Murillolaan. Meersgezinswoning "Beau Séjour". Beeldbepalend hoekgebouw van vier bouwlagen + dakverdieping uit de jaren 1920. Oorspronkelijk slechts drie bouwlagen. Uitgewerkt in Anglo-Normandische stijl zie rijk uitgewerkt pseudovakwerk met vierlobmotieven ter hoogte van de bovenverdieping. Symmetrisch uitgewerkte voorgevel: centrale inkom onder pagodevormige luifel rustend op pijlers en bekroond door driezijdig erkertje. Typerende puntgevels. Rechthoekige muuropeningen onder meer deurvensters met aansluitende houten balkons op de verdieping. Aangepaste vensters voornamelijk op de begane grond. Voorheen afsluiting rond het bouwperceel aan de zijde van de Leopold- en de Murillolaan.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Beau Séjour ()

Zichtbepalend hoekhuis bij de Murillolaan. Gebouw van vier bouwlagen + dakverdieping uit de jaren 1920 in Normandische stijl, zie rijk uitgewerkt pseudo-vakwerk met vierlobmotieven ter hoogte van de bovenverdieping. Symmetrisch uitgewerkte voorgevel: centrale inkom onder pagodevormige luifel rustend op pijlers en bekroond door driezijdig erkertje. Typerende puntgevels. Rechthoekige muuropeningen onder meer deurvensters met aansluitende houten balkons op de verdieping. Aangepaste vensters voornamelijk op de begane grond.

Auteurs:  Huys, Martine