Cottagevilla naar ontwerp van G. Hobé

Beschrijving

Cottagevilla gelegen binnen het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij K.B. van 24/06/1981.

Fraaie cottagevilla van circa 1900, ontworpen en gesigneerd door architect Georges Hobé (Brussel). Baksteenbouw op souterrain van breuksteen. Wisselend dakenspel zie dakvensters, -kapellen en uilenbord. Puntgevels, onder meer onder wolfseind, met pseudovakwerk en leien beschieting; ertussen omlopende loggia. Verzorgd houtwerk: balkonleuning en -zuiltjes, kleine roedeverdeling. Omgevende tuin met hekpijlers en haagafsluiting.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.

Auteurs : Vanwalleghem, Aagje