Teksten van Cottagevilla naar ontwerp van Georges Hobé

Cottagevilla ()

Fraaie cottagevilla van circa 1900, ontworpen en gesigneerd door architect Georges Hobé (Brussel). Baksteenbouw op souterrain van breuksteen. Wisselend dakenspel zie dakvensters, -kapellen en uilenbord. Puntgevels, onder meer onder wolfseind, met pseudovakwerk en leien beschieting; ertussen omlopende loggia. Verzorgd houtwerk: balkonleuning en -zuiltjes, kleine roedeverdeling. Omgevende tuin met hekpijlers en haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Cottagevilla ()

Fraaie cottage uit het de jaren 1900. Eén bouwlaag boven souterrain (breuksteen). Wisselend dakenspel zie dakvensers, -kapellen en uilenbord. Puntgevels, onder meer onder wolfseind, met pseudo-vakwerk en leien beschieting; ertussen omlopende loggia. Verzorgd houtwerk: balkonleuning en -zuiltjes, kleine roedeverdeling.

Auteurs:  Huys, Martine