Teksten van Villa met torenvolume

Villa ()

Villa van rond de eeuwwisseling. Samen met nummer 2 en Koninklijk Plein nummer 1, zie analoge bouwtrant, gebouwd in opdracht van de eerste concessiehouders om te worden verkocht. Twee bouwlagen onder leien zadeldaken. Met schijnvoegen bepleisterde en beschilderde (onder meer banden) baksteenbouw. Polygonaal torentje onder tentdakje tegen oostelijke zijgevel. Verzorgd houtwerk zie windbord, uitgelengde consoles en schoorstukken, balkonleuning, rolluikasten. Omgevende tuin met hekpijlers en haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Villa ()

Villa van rond de eeuwwisseling. Twee bouwlagen onder leien zadeldaken. Samen met nummer 2 en Koninklijk plein nummer 1, zie analoge bouwtrant, gebouwd in opdracht van concesssiehouders om te worden verkocht. Met schijnvoegen bepleisterde en beschilderde, onder meer banden, baksteenbouw. Polygonaal torentje onder tentdakje tegen rechtse zijgevel. Verzorgd houtwerken, zie daklijst, uitgelengde consoles en schoorstukken, balkonleuning, rolluikkasten.

Auteurs:  Huys, Martine