Teksten van Villa Stella Maris

Villa Stella Maris ()

Ruime villa gedateerd "1890" door middel van houten uithangbord. Twee bouwlagen boven een verhoogde begane grond onder twee evenwijdige zadeldaken (rode en zwarte mechanische pannen in stroken gelegd); oorspronkelijk fraai versierde houten windborden en gootlijsten. Geel-bruine baksteenbouw verlevendigd door rood beschilderde banden. Driezijdige erker onder leien dak. Aan de rechter zijgevel, terras onder rechte luifel rustend op gietijzeren zuiltje.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Ruime villa gedateerd 1890 door middel van houten uithangbord. Twee bouwlagen boven een verhoogde begane grond onder twee evenwijdige zadeldaken (rode en zwarte mechanische pannen in stroken gelegd). Gele baksteenbouw verlevendigd door middel van rood geschilderde banden. Driezijdige erker onder leien dak. Rechter zijgevel: terras onder rechte luifel rustend op gietijzeren zuiltje.

Auteurs:  Huys, Martine