Teksten van Dubbelvilla Les Dunes fleures en Les sables d'or

Dubbelvilla Les Dunes fleures en Les sables d'or ()

Dubbelvilla uit de jaren 1920-1930 gebouwd naar een ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) in een regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl. Kenmerkend voorkomen van samengestelde, steile, pannen daken doorbroken door dakvensters. Steunberen en sierankers. Aan de Goethelaan, boogveld met siermetselwerk. Schrijnwerk met kleine roedeverdelingen en luiken. Omgevende tuin met lage bakstenen muur onder ezelsrug en haag; houten poortjes.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Privé-archief Yolande Ide.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Tweegezinswoning ()

Tweegezinswoning gesigneerd L. Ide (De Haan) uit de jaren 1930. Witbeschilderde villa getypeerd door regionale Vlaamse stijlkenmerken, zie gepikte plint, tuitgevels met schouderstukken, steunberen, kleine roedeverdeling, luiken, sierankers.

Auteurs:  Huys, Martine