Dubbelvilla De dolfijnen

Imposante dubbele villa "De dolfijnen", zie fontein met dolfijnen in de voortuin.

Grote villa in Anglo-Normandische stijl, thans tweegezinswoning, van de jaren 1930 gesigneerd architect "A. LAENEN" (Schaarbeek). Hoekgebouw duidelijk ontworpen in functie van het bouwterrein. Twee bouwlagen met souterrain. Wisselend dakenspel. Dubbelhuisopstand. Halfronde middenpartij met dubbele steektrap naar zuilengalerij; erboven terras met bekronende dakkapel. Haakse zijvleugels met doorgetrokken erker links en veranda rechts; leien beschieting en pseudovakwerk onder de wolfseinden. Verzorgd houtwerk onder meer met art-deco-inslag in centrale beglaasde deur. Lage afsluiting met bakstenen pijlers en betonnen tussensegmenten.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje