Dubbelvilla De dolfijnen

Gemeente De Haan

• Aanvulling De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-2011 - 31-12-2011).
  • Adrescontrole De Haan (adrescontroles: 16-05-2008 - 19-05-2008).
  • Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Dubbelvilla De dolfijnen

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek De Haan Concessie: uitbreiding tot hele vroegere Concessie

Beschrijving

Imposante dubbele villa "De dolfijnen", zie fontein met dolfijnen in de voortuin. Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995. Binnen het dorpsgezicht aangeduid als beeldbepalend.

Grote villa in Anglo-Normandische stijl, thans tweegezinswoning, van de jaren 1930 gesigneerd architect "A. LAENEN" (Schaarbeek). Hoekgebouw duidelijk ontworpen in functie van het bouwterrein. Twee bouwlagen met souterrain. Wisselend dakenspel. Dubbelhuisopstand. Halfronde middenpartij met dubbele steektrap naar zuilengalerij; erboven terras met bekronende dakkapel. Haakse zijvleugels met doorgetrokken erker links en veranda rechts; leien beschieting en pseudovakwerk onder de wolfseinden. Verzorgd houtwerk o.m. met art-deco-inslag in centrale beglaasde deur. Lage afsluiting met bakstenen pijlers en betonnen tussensegmenten.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje