Villa Meïpe

Beschrijving

Gelegen op de hoek van de Maria Hendrikalaan, binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995.

Villa in cottagestijl, in 1927 ontworpen door architect Gustave Carlier (Brussel). Wisselend spel van pannen daken, doorbroken door dakkapel onder wolfsdak; afgewolfde puntgevels met houten beschieting (met zoldervenster) in de geveltop. Witbeschilderde baksteengevels op gepekte plint; steunberen; beluikte ramen met kleine roedeverdeling; overdekt terras met verzorgd houtwerk (leuningen en zuiltjes), rechts rondbogige poortopening (garage). Deels vernieuwd schrijnwerk. Omgevende tuin met haagafsluiting en witbeschilderde, zwartgepekte hekpijlers.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen, 1927/12.