erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
8588
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8588
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Langgestrekt hoevetje met voortuintje. Eenlaags boerenhuisje van het dubbelhuistype, vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel met straat, kunstleien), uit het laatste kwart van de 18de eeuw, akte van 1790 volgens eigenaar. Verankerde baksteenbouw met cementbepleistering uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Rechthoekige deur en beluikte vensters, gevat in vlakke omlijstingen van arduin. Linker zijpuntgevel met aandak. In de achtergevel, kleine rechthoekige vensters onder houten lateien. Getoogde deur en rondboogpoort in het verlengde van het woonhuis.


Bron: D'HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. met medewerking van LINTERS A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5n1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8588 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.