Teksten van Villa Zonnehuis

Villa Zonnehuis ()

Villa gesigneerd "V. VAERWYCK" en gedateerd "ANNO 1929". Traditionele landelijke stijl naar "Vlaams" concept. Twee bouwlagen met souterrain onder pannen bedaking. Deels beschilderde baksteenbouw. Symmetrische gevelopstand: centrale inkom bekroond met driezijdige erkers, gevat tussen twee risalietvormende puntgevels, links met zonnewijzer in de top. Verzorgd houtwerk zie onder meer balkonleuning en -zuiltjes van terras tegen rechter zijgevel, vier- en drielichten met uitgewerkte latei en tussenstijl. Omgevende tuin met haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1928/22.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Villa ()

Villa gesigneerd V. Vaerwyck en gedateerd "Anno 1929". Traditionele landelijke stijl naar "Vlaams" concept. Twee bouwlagen met souterrain onder pannen bedaking. Overwegend witbeschilderde baksteenbouw. Symmetrische gevelopstand: centrale inkom bekroond met driezijdige erkers, gevat tussen twee risalietvormende puntgevels, links met zonnewijzer in top. Verzorgd houtwerk zie onder meer balkonleuning en -zuiltjes van terras tegen rechtse zijgevel, vier- en drielichten met uitgewerkte latei en tussenstijl.

• Gemeentearchief De Haan, Klemskerke, Bouwaanvragen 1928, nummer 36.

Auteurs:  Huys, Martine