Teksten van Ruime tweegezinswoning

Tweegezinswoning ()

Tweegezinswoning onder meer zogenaamd "Casa del mar".

Ruime tweegezinswoning volgens spiegelbeeld gebouwd en naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) in 1937. Twee bouwlagen met souterrain onder leien schilddak. Rode baksteenbouw gecombineerd met het gebruik van simili voor de vensteromlijstingen en hoekbanden. Symmetrische gevelopstand: centrale risalietvormende puntgevel met oculus in de top; links en rechts verdiepte rondboogportalen met terras en toegangsdeur. Omgevende tuin met haagafsluiting en bakstenen hekpijlers.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1937/12.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Tweegezinswoning ()

Ruime tweegezinswoning (spiegelbeeld) naar ontwerp van architect Léon Ide waarvoor plannen. Twee bouwlagen met souterrain onder leien schilddak. Rode baksteenbouw; gebruik van simili(?)-natuursteen voor vensteromlijstingen en hoekbanden. Symmetrische gevelopstand: centrale risalietvormende puntgevel met oculus in de top; links en rechts verdiepte rondboogportalen met terras en toegangsdeur.

• Gemeentearchief De Haan, Vlissegem, Bouwvergunningen 1937.

Auteurs:  Huys, Martine