Villa Ye Auld Wind Dial

Beschrijving

Villa zogenaamd "Ye Auld Wind Dial" (Gij oude windroos). Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995.

Villa gesigneerd door architecten "VAERWYCK"; gebouwd in 1935 in de traditionele landelijke stijl, ter vervanging van een oudere villa. Getypeerd door puntgevel met windroos van siertegels in de top en door zware, houten kozijnconstructies onder druiplijst met tandlijst. Opvallend bakstenen schouwvolume. Zijpuntgevels met figuratieve beplanking. Latere verbouwingen o.m. naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan).

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwvergunningen, 1935/1.