Teksten van Villa Ye Auld Wind Dial

Villa Ye Auld Wind Dial ()

Villa "Ye Auld Wind Dial" (Gij oude windroos).

Villa gesigneerd door architecten "VAERWYCK"; gebouwd in 1935 in de traditionele landelijke stijl, ter vervanging van een oudere villa. Getypeerd door puntgevel met windroos van siertegels in de top en door zware, houten kozijnconstructies onder druiplijst met tandlijst. Opvallend bakstenen schouwvolume. Zijpuntgevels met figuratieve beplanking. Latere verbouwingen onder meer naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan).

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1935/1.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Villa ()

Villa gesigneerd architecten Vaerwyck, vermoedelijk uit midden van de jaren 1930. Getypeerd door puntgevel met windroos (siertegels) in de top en door zware, houten kozijnconstructies onder druiplijst met tandlijst; enige verwantschap met de voorheen zogenaamde "Les Chardonnerets" (zie Guido Gezellelaan nummer 4) van zelfde architecten. Latere verbouwingen onder meer naar ontwerp van architect Léon Ide.

Auteurs:  Huys, Martine