Villa Welkom ()

Middenin hoge grasduin gelegen ruime villa, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Twee bouwlagen met deels verhoogde begane grond, zie reliëf. Onderbroken pannen zadeldaken met dakschilden wolfseinden en driehoekige dakkapellen. Gele baksteenbouw; gebruik van rode voor strekken van getoogde vensters, rondboogacade en friezen; pseudo-vakwerk in geveltop. Verzorgd houtwerk, zie balkonleuning en -zuiltjes van loggia, kleine roedeverdeling en luiken.

Auteurs:  Huys, Martine

Villa Welkom ()

Middenin hoge grasduin gelegen ruime villa, uit eerste kwart van de 20ste eeuw, geïnspireerd door de Anglo-Normandische bouwtrant. Twee bouwlagen met deels verhoogde begane grond, zie reliëf. Onderbroken pannen zadeldaken met dakschilden, wolfseinden en driehoekige dakkapellen. Gele baksteenbouw; gebruik van rode voor strekken van getoogde vensters, rondboogarcade en friezen; pseudovakwerk in geveltop. Verzorgd houtwerk zie onder meer balkonleuning en zuiltjes van loggia, luiken. Omgevende, beboomde tuin met haagafsluiting en bakstenen hekpijlers.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling west-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje