Dubbelvilla Les Oursins en Les Pinguins

Beschrijving

Tweegezinsvilla naar ontwerp van architect E. Vanden Bilcke (De Haan) van 1928. Kenmerkende pannen zadeldaken met wolfseinden doorbroken door schoorsteen en klimmende dakkapellen, en bepleisterde bakstenen gevels met pseudovakwerk ter hoogte van tweede bouwlaag en geveltoppen. Linker zijgevel gemarkeerd door driezijdige erker, bekroond met balkon. Voorgevel gemarkeerd door risaliet onder wolfsdak en met doorlopende vijfzijdige erker, waarin toegangsdeur onder luifel. Vensters met bovenlichten met kleine roedeverdeling. Omgevende tuin met lage bakstenen afsluiting met aansluitende haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1928/19-20.