Villa La Maison sur la Dune

Gemeente De Haan

• Aanvulling De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-2011 - 31-12-2011).
  • Adrescontrole De Haan (adrescontroles: 16-05-2008 - 19-05-2008).
  • Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Villa La Maison sur la Dune

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek De Haan Concessie: uitbreiding tot hele vroegere Concessie

Beschrijving

Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995.

Villa op de hoogste duintop van de Concessie, gebouwd naar een ontwerp van architecten Joseph en Luc Viérin (Brugge) van 1935. Vrij massieve villa onder pannen schilddak, doorbroken door schoorstenen en dakkapellen. Gecementeerde en witbeschilderde baksteengevels; beluikte openingen met op gelijkvloerse verdieping roedeverdelingen. In duin ingegraven dubbele autostalplaats en omgevende tuin met witbeschilderde bakstenen keermuren en afsluiting (met zwartgepekte plint) en met achterliggende haagafsluiting.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen, 1935.