Teksten van Cottage Mio Sogno

Cottage Mio Sogno ()

Lage cottagevilla naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) van 1926; tuinpaviljoen-garage in aansluitende bouwtrant naar ontwerp van architect René Derleyn (Wenduine) van 1927. Typerend verspringend en overkragend zadeldak (met pannen en leien) met wolfseinden en dakvensters. Beschilderde gevels met pseudovakwerk boven driezijdige erker. Pergola tegen rechter zijgevel. Omgevende tuin afgeboord met bakstenen muur met pilasters en horizontale balken; houten poorten.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1926/18, 1927/18.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Cottage ()

Kleine, witbeschilderde cottage naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) van 1926; tuinpaviljoen-garage in aansluitende bouwtrant naar ontwerp van architect René Derleyn (Wenduine) van 1927. Overstekend zadeldak onder meer voor terras; puntgevels met pseudo-vakwerk boven driezijdige erker. Pergola tegen rechtse zijgevel.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen 1926, 1927, nummers A31, A18.

Auteurs:  Huys, Martine