Teksten van Dubbelvilla La Sapinière en Menu Bois

Dubbelvilla La Sapinière en Menu Bois ()

Tweegezinswoning van 1927 ontworpen door architect René Derleyn (Wenduine), geïnspireerd door de Anglo-Normandische stijl. Geknikte en gemansardeerde bedaking met dakvensters. Witbeschilderde baksteenbouw met bekronende scherpe puntgevel met pseudovakwerk. Loggia met rondboogarcade. Vensters met kleine roedeverdelingen. Omgevende tuin met haagafsluiting en bakstenen hekpijlers (witbeschilderd boven gepekte plint).

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1927/14.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Dubbelvilla ()

Tweegezinswoning uit het einde van de jaren 1920. Eén bouwlaag met souterrain. Witbeschilderde baksteenbouw. Geknikt schilddak. Loggia met rondboogarcade; bekronende scherpe puntgevel met pseudo-vakwerk. Verzorgd houtwerk onder meer kleine roedeverdeling.

Auteurs:  Huys, Martine